Ga naar de inhoud
Nederlands elftal

Vincent Janssen mist België-uit vanwege eigen huwelijk

Vincent Janssen in het shirt van Oranje, 2017 Beeld © Pro Shots / Voetbal International

Het zijn bijzondere tijden voor Vincent Janssen. De 27-jarige spits van de Mexicaanse voetbalclub CF Monterrey vond zichzelf vrijdag terug in de voorlopige selectie van bondscoach Louis van Gaal, voor de komende Nations League-wedstrijden van het Nederlands elftal. De man uit het Brabantse Heesch kwam in 2017 voor het laatst uit voor het elitecorps van het vaderlandse voetbal en krijgt een nieuwe mogelijkheid in het oranje shirt. Maar pakt hij die ook?

De eerste herkansing laat de aanvaller in ieder geval zeker aan zich voorbij gaan. De Telegraaf weet te melden, dat Janssen de eerste Nations League-wedstrijd, tegen België, op 3 juni laat schieten. Een dag later treedt de spits in Amerika namelijk in het huwelijk

Of hij voor de wedstrijden tegen Wales (8 juni), Polen (11 juni) en Wales (14 juni) wel beschikbaar is, is ook nog maar de vraag, schrijft De Telegraaf. "Zijn bruiloft gaat zeker door. Hij is al een jaar bezig om dat allemaal goed te organiseren", zegt zijn moeder en voormalig topzwemster Annemarie Verstappen tegen de krant.

Verstappen: "Hij vond het wel een enorme verrassing dat hij weer voor Oranje is geselecteerd. Maar het is nog maar de voorselectie, dus er is nog geen reden om je al ergens druk over te maken."

Eerste keus

In de jaren 2016 en 2017 was hij de eerste spits van het Nederlands elftal, onder de bondscoaches Danny Blind en Fred Grim. In zeventien interlands maakte Janssen destijds zeven doelpunten, waaronder een paar hele mooie.

Janssen tekende in juli 2019 een contract dat hem tot 2024 aan Monterrey bindt. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan raakte hij uit beeld bij de nieuwe bondscoaches Dick Advocaat en Ronald Koeman. Die hadden hem ook minder hard nodig, omdat vooral Memphis, maar ook Luuk de Jong en Wout Weghorst, zich presenteerden als de nieuwe centrumspitsen van Nederland.

Goals?

Huidig assistent-bondscoach Danny Blind van hoofdtrainer Van Gaal is Janssen van een afstand echter blijven volgen, zo valt te lezen in de krant. Janssen maakte dit seizoen pas twee goals in Mexico. Plaatselijke media waren dan ook verrast dat hij door Van Gaal in de voorlopige selectie is opgenomen.

Op vrijdag 27 mei maakt de bondscoach zijn definitieve selectie voor de vier Nations League-duels bekend. Het is de grote vraag of de verhinderde Janssen daar dan nog onderdeel van uitmaakt.