Voetbal

Ronaldo wil dat Ten Hag de ruimte krijgt zaken te veranderen

13 mei 2022 22:10 Aangepast: 13 mei 2022 22:10

Cristiano Ronaldo hoopt dat Erik ten Hag, de nieuwe trainer van Manchester United, de tijd en ruimte krijgt om dingen naar zijn hand te zetten. De 37-jarige Portugees hoopt onder Ten Hag weer mee te kunnen doen om de grote prijzen.

"Wat ik van hem weet is dat hij fantastisch werk heeft geleverd bij Ajax en dat hij een ervaren coach is", zei Ronaldo op de website van de club. "We moeten hem de tijd geven en dingen moeten veranderen zoals hij dat wil. Ik hoop dat we successen zullen beleven, want als je succes beleeft dan heeft de hele stad daar profijt van."

Ten Hag volgt na dit seizoen interim-trainer Ralf Rangnick op. Hij verlaat Ajax met drie landstitels op rij. "We zijn erg blij en benieuwd, niet alleen de spelers, maar ook de supporters. Ik wens hem het beste en laten we erin geloven dat we volgend seizoen prijzen gaan pakken."

Ronaldo keerde vorig jaar in de zomer terug. In zijn eerste seizoen was hij 24 keer trefzeker in alle competities. Hij wist United niet te helpen aan een plek in de top 4 van de Premier League, waardoor er naast deelname aan de Champions League werd gegrepen. Zondag is Crystal Palace de laatste tegenstander van het seizoen.

Ronaldo heeft nog niet officieel bevestigd dat hij ook volgend seizoen op Old Trafford te bewonderen is.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore