Voetbal

PEC Zwolle ziet af van stappen en legt zich neer bij degradatie

12 mei 2022 11:48 Aangepast: 12 mei 2022 12:01

PEC Zwolle legt zich neer bij de degradatie uit de Eredivisie. De club uit de hoofdstad van Overijssel overwoog juridische stappen te nemen na de arbitrale blunder van zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (1-1).

De scheidsrechter keurde op aangeven van de VAR een doelpunt van Gervane Kastaneer af, omdat de Zwolse aanvaller buitenspel zou hebben gestaan. De videoarbiters bleken echter verkeerd te hebben gekeken naar de tv-beelden.

"We hebben direct na die wedstrijd de mogelijkheden onderzocht voor eventuele actie, maar besloten dat niet te doen", aldus PEC Zwolle in een reactie. "We nemen ons verlies, richten ons op en doen er alles aan om volgend jaar direct terug te komen."

PEC Zwolle verloor woensdag tijdens de voorlaatste speelronde met 2-0 bij Sparta Rotterdam, waardoor de club na tien jaar degradeerde uit de Eredivisie.

De KNVB gaf maandag toe dat de videoarbiter een fout had gemaakt bij PEC Zwolle - FC Utrecht. De arbitrage ging volgens de KNVB zondag ook de fout in bij Feyenoord - PSV (2-2).

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore