Ga naar de inhoud
Eredivisie

'Ajax gaat Alfred Schreuder snel presenteren als nieuwe trainer'

Alfred Schreuder Beeld © Pro Shots / Isosport

Ajax presenteert 'op korte termijn' Alfred Schreuder als nieuwe hoofdcoach, zo meldt De Telegraaf. De 49-jarige oefenmeester moet in de Johan Cruijff Arena de opvolger worden van de naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag.

"De Amsterdammers bereikten op hoofdlijnen een akkoord met de huidige trainer van Club Brugge en diens zaakwaarnemer Milos Malenovic, melden meerdere bronnen binnen de club", aldus De Telegraaf.

Schreuder kan voor twee jaar tekenen bij Ajax. De kersverse landskampioen in de Eredivisie krijgt daarnaast de mogelijkheid een optie te lichten voor nog een seizoen.

'Trainer
Lees meer
'Trainer Alfred Schreuder topkandidaat bij Ajax'

"Zodra de afspraken tussen beide partijen op papier zijn gezet en de handtekeningen onder de verbintenis staan, gaat de droom van Schreuder – ooit hoofdtrainer van Ajax zijn – in vervulling", schrijft de krant.

Schreuder liet in zijn contract als coach van Club Brugge een gelimiteerde transfersom opnemen. Daardoor kan hij voor 1,5 miljoen euro naar Ajax. Met de Belgische club is de Nederlandse coach op dit moment eveneens in een titelstrijd verwikkeld.

Ajax
Lees meer
Ajax voor 36ste keer landskampioen na thuiszege op Heerenveen

Schreuder was in het succesvolle seizoen 2018-2019 van Ajax de assistent van Ten Hag bij Ajax. Hij was ook trainer van FC Twente en Hoffenheim en de rechterhand van hoofdtrainer Ronald Koeman bij FC Barcelona.

Algemeen directeur Edwin van der Sar wilde rond de kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen nog niet bevestigen dat Schreuder de nieuwe hoofdtrainer van Ajax wordt. Hij wilde wel kwijt dat Ajax nog voor het einde van het seizoen een nieuwe hoofdtrainer presenteert. De kampioen van Nederland sluit zondag het seizoen af met een uitwedstrijd tegen Vitesse.