Voetbal

PEC-captain Van Polen biedt fans excuses aan na degradatie

11 mei 2022 22:45

PEC Zwolle-aanvoerder Bram van Polen is de fans van de club uit Zwolle naar eigen zeggen excuses verschuldigd na de degradatie uit de Eredivisie. PEC verloor met 2-0 van Sparta en komt volgend seizoen uit in de Keuken Kampioen Divisie, tot grote teleurstelling van Van Polen (36).

"Net knapte ik al even en het is net of ik in een rouwproces heb gezeten", zei Van Polen voor de camera van ESPN. "In de winterstop waren we al dood en begraven, maar na de winterstop hebben we er alles aan gedaan. We hebben het in de eerste seizoenshelft verpest en dat is ons duur komen te staan."

Van Polen zei dat hij zich "leeg" voelde. "Ik moet mijn excuses aanbieden aan iedereen die de club een warm hart toedraagt. Ik had de mensen graag wat meer gegeven. Bij degradatie staan er banen op het spel."

PEC keek tegen Sparta al snel tegen een 2-0-achterstand en wist in het restant niet meer te scoren. "Ik denk dat we hen in de kaart speelden door zo snel achter te komen. Daarna waren wij alleen maar aan het aanvallen, terwijl zij gevaarlijk waren via de counter. Wij kwamen niet tot heel veel concrete kansen."

PEC is met 25 doelpunten de minst scorende ploeg van dit seizoen. De ploeg won dit seizoen slechts zeven keer en staat met nog één speelronde te gaan op 27 punten.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore