'Deze Tukker is Ajacied geworden'

Vertrekkende Ten Hag: 'Ben echt van Ajax gaan houden'

11 mei 2022 22:46 Aangepast: 11 mei 2022 23:06

Trainer Erik ten Hag neemt met een voldaan gevoel en een derde landstitel op rij afscheid van Ajax. "Deze Tukker is een beetje Ajacied geworden", zei hij na de gewonnen kampioenswedstrijd tegens sc Heerenveen (5-0). "Ik heb genoten van deze geweldige reis, het was een mooi tijdperk. Ik kijk met heel veel voldoening terug."

Ten Hag vertrekt na het seizoen naar Manchester United, waar hij aan een succesvol team moet gaan bouwen. "Of ik ooit terugkom? Dat ligt aan Ajax en aan mij", antwoordde Ten Hag. "Ik weet het niet, maar ik ben van de club gaan houden. Ik heb hier echt met heel veel plezier gewerkt."

De functie van hoofdtrainer van Ajax is niet de makkelijkste, merkte Ten Hag."Door sociale media is het heel makkelijk om een mening te ventileren", zei hij. "Ajax is een A-merk, het uithangbord van het Nederlandse voetbal. Daar heeft iedereen een mening over. En die meningen kunnen weer een eigen leven gaan leiden, ook als je veel wint."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ajax voor 36ste keer landskampioen na thuiszege op Heerenveen

Veel tegenslagen

"Toen ik hier 4,5 jaar geleden begon, moest ik Ajax weer klaar voor Europa maken", zei Ten Hag. "Dat is gelukt en hoe. Ik heb dit seizoen het meest genoten van onze thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund in de Champions League. Die was van zo'n hoog niveau, vergelijkbaar met die uitduels in Turijn en Madrid", verwees hij naar het succesvolle seizoen 2018-2019.

"We hebben dit seizoen heel veel tegenslagen gehad", zei Ten Hag. "Ik moest vooral de laatste weken meer spelers gebruiken dan ik eigenlijk wilde. Maar ik heb al vaker gezegd dat we meer dan elf basisspelers hebben. En we hebben gezien dat er ook weer jonge spelers doorbreken. Het fundament van Ajax is goed. We hebben ook een cultuur van winnen gecreëerd. Ook de afgelopen weken waren we moeilijk te verslaan. Het gaat nu heel veel over ons karakter, maar daar doe je ons tekort mee. We hebben in deze competitie ook tweemaal van PSV en Feyenoord gewonnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ten Hag neemt met drie landstitels op rij afscheid van Ajax

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore