Voetbal

Fans Ajax balen dat mogelijke huldiging niet op Museumplein is

09 mei 2022 17:53

De supportersvereniging van Ajax baalt dat de huldiging voor een mogelijke landstitel niet op het Museumplein plaatsvindt. "Dat is diep en diep triest", reageert directeur Fabian Nagtzaam. "Hopelijk is dit eenmalig en heeft de gemeente Amsterdam de volgende keer het personeelsbeleid beter op orde."

Volgens de gemeente Amsterdam is een huldiging op het Museumplein niet mogelijk vanwege het grote landelijke tekort aan beveiligers. "Zowel de Amsterdamse driehoek (gemeente, Openbaar Ministerie, politie) als Ajax had de huldiging liever opnieuw georganiseerd op het Museumplein, zeker na het geslaagde evenement in 2019 en het verdwijnen van de coronamaatregelen", staat in een persbericht. "Een huldiging in de openbare ruimte blijkt echter niet mogelijk vanwege het grote tekort aan beveiligingspersoneel."

"Het is echt doodzonde", stelt Nagtzaam. "De laatste huldiging in 2019 is fantastisch verlopen, behalve dat ene blikje dat richting de burgemeester werd gegooid. Er waren toen meer dan 100.000 mensen op het Museumplein, die net als onze spelers helemaal uit hun dak gingen. Huldigingen trekken ook vaak een leuk publiek. Je ziet veel ouders en kinderen. Nu is er alleen een huldiging in de Johan Cruijff ArenA als het woensdag goed voor ons afloopt tegen Heerenveen. Hopelijk wordt dat wel een heel mooie huldiging, want dat verdienen onze spelers en supporters."

Ajax is woensdag voor de 36e keer kampioen als Heerenveen wordt verslagen.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore