Ajacied vertrekt transfervrij

Officieel: Mazraoui van Ajax naar Bayern München

11 mei 2022 22:03 Aangepast: 11 mei 2022 22:09
Noussair Mazraoui Beeld © ro Shots / Stanley Gontha

Het hing al langer in de lucht, maar nu is het definitief: Noussair Mazraoui verhuist na dit seizoen van Ajax naar Bayern München. De 24-jarige rechtsback had al een tijdje een mondeling akkoord met de Duitse landskampioen en werd kort geleden medisch gekeurd. De Marokkaans international bevestigde zijn vertrek naar de Rekordmeister na de kampioenswedstrijd van Ajax, tegen sc Heerenveen: 5-0.

"Het was emotioneel voor mij", gaf Mazraoui na afloop toe bij ESPN. "Ik heb hier zeventien jaar gespeeld. En dan krijg ik bij mijn wissel een staande ovatie van het Ajax-publiek... Ik houd van deze club man."

Transfervrij

Ajax ziet Mazraoui transfervrij de deur uitlopen in Amsterdam, omdat hij al in een eerder stadium besloot zijn aflopende contract in de Johan Cruijff Arena niet te verlengen.

FC Barcelona deed hem nog niet zolang geleden een eerste aanbieding, met een jaarlijks salaris van vijf miljoen euro, die uitlekte. Maar de verdediger gaat dus niet naar Spanje, maar Duitsland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Frenkie ziet komst Mazraoui wel zitten: 'Geweldige speler'

Een persoonlijk gesprek met Bayern-trainer Julian Nagelsmann en voorzitter Oliver Kahn zoud Mazraoui over de streep hebben getrokken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ajax voor 36ste keer landskampioen na thuiszege op Heerenveen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore