Champions League

Trainer Guardiola staat voor een paar slechte dagen met City

05 mei 2022 07:22 Aangepast: 05 mei 2022 09:29

Trainer Pep Guardiola maakt zich op voor een paar slechte dagen met zijn spelers van Manchester City. Het had er alles van weg dat zijn ploeg op weg was naar de finale van de Champions League, maar toch sloeg Real Madrid nog toe. Rodrygo stelde met doelpunten in de 90e en 91e minuut een verlenging veilig voor de kampioen van Spanje. En uiteindelijk had Karim Benzema het laatste woord (3-1). Daardoor speelt niet City maar Real op 28 mei de finale tegen Liverpool.

"We zullen wel een paar dagen nodig hebben om hier van te herstellen", zei Guardiola. "Natuurlijk komt dit heel hard aan. Maar dit kan gebeuren als je in Madrid tegen Real speelt. Zelfs in de 89e minuut waande ik me nog niet in de finale. De spelers van Real Madrid hebben dit vaker meegemaakt. Wij nog niet."

Guardiola won in 2011 met Barcelona voor het laatst de Champions League. Vervolgens wilde het met Bayern München en Manchester City steeds niet lukken. "Of dit de ergste nederlaag uit mijn trainersloopbaan is?", herhaalde Guardiola een vraag van een verslaggever. "Ik weet het niet. Ik heb met Barcelona ook wel eens pijnlijk van Chelsea verloren. Maar deze nederlaag komt zeker aan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Derde Houdini-act Real Madrid goed voor Champions League-finale

Manchester City heeft niet heel lang om te treuren. De koploper van de Premier League heeft met nog vier speelronden te gaan een voorsprong van één punt op Liverpool. City speelt zondag tegen Newcastle United. Liverpool komt zaterdag al in actie tegen Tottenham Hotspur.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore