Ga naar de inhoud
Champions League

Lovende woorden voor Van Dijk: 'Beste verdediger aller tijden'

Virgil van Dijk. Beeld © Aitor Alcalde / UEFA

Virgil van Dijk heeft in aanloop naar het Champions League-duel met Villarreal kunnen rekenen op mooie woorden van Liverpool-legende Michael Owen. De voormalige Engelse spits noemde de Nederlander de 'beste verdediger aller tijden'.

In de voorbeschouwing op Villarreal - Liverpool bij BT Sports zei ex-Manchester United-mandekker Rio Ferdinand dat Van Dijk de 'beste verdediger van dit moment' is.

Owen, tegenwoordig ook voetbalanalist, deed daar nog even een schepje boven op door de Liverpool-verdediger de 'beste verdediger aller tijden te noemen.'

"Hij is groter dan iedereen, hij is sterker dan iedereen, hij is sneller dan iedereen", vervolgde Owen zijn lofzang. "Ik heb nog nooit zoiets gezien. Hoe kun je beter zijn dan hij?"

Van Dijk speelt sinds 2018 bij Liverpool, dat hem voor een recordbedrag overnam van Southampton. Hij werd voor 85 miljoen euro gekocht en was destijds in een klap de duurste Nederlandse speler en duurste verdediger ooit.

Hij speelde twee Champions League-finales, waarvan hij er ééntje won. Daarnaast werd hij in 2020 landskampioen met zijn club.