Premier League

FA en Everton onderzoeken gooien rookbom door Richarlison

02 mei 2022 12:31 Aangepast: 02 mei 2022 13:15

De Engelse voetbalbond (FA) en voetbalclub Everton openen een onderzoek naar een incident met Everton-spits Richarlison tijdens de wedstrijd tegen Chelsea. De Braziliaanse aanvaller gooide zondag na zijn winnende doelpunt (1-0) namelijk een rookbom die op het veld was gegooid, terug de tribunes van Goodison Park in. Richarlison werd tijdens het competitieduel niet bestraft door scheidsrechter Kevin Friend.

In februari berispte de FA Liverpool-middenvelder Harvey Elliott al toen hij een rode vuurpijl had weggegooid tijdens de finale van de Carabao Cup op Wembley.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Doelpunt vieren met rookbom, fan verstopt bal; gezellige chaos bij Everton

Everton laat weten het incident te gaan bekijken. "Wat ons betreft probeerde Richarlison het vuurwerk gewoon van het veld te werpen", aldus een woordvoerder van de club.

Everton is in de Premier League momenteel verwikkeld in een degradatiestrijd. De ploeg van trainer Frank Lampard staat achttiende, met twee punten minder dan Leeds United en Burnley. Everton heeft nog wel een duel tegoed. De nummers achttien, negentien en twintig degraderen uit de Premier League.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore