Ga naar de inhoud
Zaakwaarnemer overleden

Voetbalsterren rouwen om Raiola: 'Mino, ik houd van je'

Matthijs de Ligt Beeld © Pro Shots / SIPA USA

In de voetbalwereld is door clubs, spelers en trainers geschokt gereageerd op het overlijden van Mino Raiola (54). De wereldberoemde zaakwaarnemer liet zaterdag het leven nadat hij al een tijdje ernstig ziek was. Op social media regende het vervolgens steunbetuigingen en mooie woorden.

Zo ook van Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus en het Nederlands elftal is een van de vele topspelers die Raiola begeleidde. Op Instagram toont De Ligt zich emotioneel.

"Beste Mino, ik ben eerlijk gezegd nog niet klaar om dit bericht te schrijven en ik denk dat ik dat ook nooit zal zijn. Het is te vroeg voor ons spelers, voor je familie, maar vooral voor jou. Je had nog zoveel dromen te vervullen, zoveel dingen te doen. Ik dacht dat je gek was toen je me vertelde over de dingen die je van plan was, maar uiteindelijk had je altijd gelijk. Je wist hoe de wereld werkte."

"Niets is onmogelijk en dat heb je aan de hele wereld laten zien", gaat De Ligt verder. "Vanaf het moment dat ik je voor het eerst ontmoette, wist ik dat je een speciaal iemand was. Totaal anders dan ik, maar één ding hadden we gemeen. We wilden ons werk zo goed mogelijk doen en alles uit ons leven halen. Je vocht samen met je team voor je spelers en daarom was je zo geliefd bij hen allemaal. Want zoals je altijd zei: het zijn mijn zonen, mijn familie."

De mandekker van Juventus sluit af met mooie woorden. "Nu is het tijd dat we van rol moeten veranderen: jij deed alles voor ons en nu moeten we alles doen voor de mensen van wie je het meest hield, je familie. Ik beloof je dat we zullen zorgen voor alles waar je van hield, als je 'zonen'. Je was iemand die ik altijd om hulp kon vragen, die klaar stond om voor mij te vechten, maar ook iemand met wie ik kon praten over het leven in het algemeen. Iemand die zoveel wist van bepaalde dingen dat ik boos op mezelf ben, dat ik je niet meer heb gevraagd. Ik weet zeker dat ik je op een gegeven moment meer kan vragen en je weer kan knuffelen, omdat ik je nu al veel te veel mis. Ik hou van je Mino."

Balotelli

Ook Mario Balotelli, tegenwoordig spits bij het Turkse Adana Demirspor, heeft het moeilijk met het verlies van zijn zaakwaarnemer en vriend. "Je zult altijd bij me zijn in het leven en in het voetbal! Je berispingen, hulpmiddelen, adviezen, grappen en strategieën zullen altijd in mijn hoofd blijven.
IK HOU VAN JE EN IK ZAL ALTIJD VAN JE HOUDEN, als een tweede vader. Ik weet dat je vanaf daar altijd aanwezig zult zijn in ons leven! Goede reis Mino."

"Voor altijd in mijn hart. Dank je Mimi", schrijft Manchester United-middenvelder Paul Pogba op Instagram. Sterspeler Erling Braut Haaland van Borussia Dortmund hield het kort en krachtig: "De beste."

Trainer Mark van Bommel zegt ook veel te danken hebben gehad aan Raiola. "Mino, onbeschrijflijk wat je voor mij en onze familie gedaan hebt.
Niet alleen aan de onderhandelingstafel, je advies over allerlei andere zaken dan voetbal waren altijd goed en slim. De steun bij mijn eerste wedstrijd voor AC Milan. In de kleedkamer, voor en na de wedstrijd, en tijdens de warming up op het veld. Dat kan alleen jij! Beste zaakwaarnemer van de wereld! Een fenomeen! We houden van je en zullen je nooit vergeten. Heel veel sterkte voor de familie! Rust zacht amico mio ❤️"