Eredivisie

Gutiérrez na periode van tegenslag blij nu belangrijk te zijn

01 mei 2022 18:13 Aangepast: 01 mei 2022 18:23

PSV'er Érick Gutiérrez speelde zondag tegen Willem II (4-2) noodgedwongen in het centrum van de verdediging. Trainer Roger Schmidt deed een beroep op de 26-jarige middenvelder omdat André Ramalho, Armando Obispo, Olivier Boscagli en Philipp Mwene allen geblesseerd zijn.

"Het was niet makkelijk", aldus Gutiérrez na afloop in het Philips Stadion. "Maar we hebben er de afgelopen week al een aantal keer op kunnen trainen. Het is een kwestie van slim spelen en op de juiste manier positie kiezen."

Blessure

In april vorig jaar liep hij op de training een spierblessure op, die hem maanden aan de kant hield. Gutiérrez kwam na zijn rentree lang niet voor in de plannen van Schmidt.

Toen hij begin november in de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (1-4) voor het eerst basisspeler was, liet de Duitse trainer hem staan. Gutiérrez vormt op het middenveld een koppel met Ibrahim Sangaré, de andere controleur.

Benfica

"In het voetbal moet je wachten op je moment. Als dat moment komt, moet je je kans pakken. Ik ben blij nu deel uit te maken van de basisploeg", zei Gutiérrez, die bij PSV een contract heeft voor nog één seizoen. "Ik heb nog niet over mijn toekomst gesproken."

Er gaan verhalen rond dat hij met de vertrekkende PSV-coach Schmidt naar Benfica verkast.

Geen gemakkelijk duel

Het gehavende PSV speelde tegen Willem II moeizaam. "We verwachtten geen gemakkelijk duel", keek Gutiérrez terug. "Willem II strijdt tegen degradatie. Het was voor ons prettig dat we snel op voorsprong kwamen. Uiteindelijk hebben we gewonnen, daar gaat het om."

PSV hoopt de resterende drie duels de achterstand van vier punten op koploper Ajax nog goed te maken. Gutiérrez: "We kijken naar onszelf, we moeten blijven winnen. Als zij een keer falen, moeten wij toeslaan. Alles is nog mogelijk."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

PSV blijft Ajax achtervolgen, Willem II nu laatste

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore