Ga naar de inhoud
Opvallend

Mbappé kreeg tien stemmen bij Franse presidentsverkiezingen

Kylian Mbappé Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Kylian Mbappés populariteit is groot in de wereld en zelfs gigantisch in zijn thuisland Frankrijk. De bliksemsnelle vleugelflitser kan altijd nog proberen de politiek in te gaan, mocht het met voetballen ineens niet meer lukken. Want wat blijkt? De 23-jarige Franse international heeft tien stemmen gekregen bij de laatste Franse presidentsverkiezingen.

Dat meldt de Franse krant L' Est Républicain.

Afgelopen zondag werd bekend dat de Franse presidentsverkiezingen opnieuw waren gewonnen door Emmanuel Macron. De zittende president behaalde 58,6% van de stemmen.

Eigenhandig

Zijn tegenstreber in de laatste ronde, Marine Le Pen, ontving 41,4% van de stemmen. Enkele Franse stemmers in het oostelijke plaatsje Tallenay, dat slechts 441 inwoners telt, konden blijkbaar niet kiezen tussen deze twee kandidaten.

Tien besloten Mbappé eigenhandig op het stemformulier te zetten en vervolgens met het document op de foto te gaan, voor een social media-post. Deze stemmen werden uiteindelijk bestempeld als 'niet geldig'.

Mbappé kan niet meer kapot bij de meeste Fransen, nadat hij wereldkampioen werd met Frankrijk in 2018. In de finale tegen Kroatië maakte de aanvaller ook nog eens een doelpunt in de met 4-2 gewonnen wedstrijd.

Mbappé kan bijtekenen bij zijn huidige club Paris Saint-Germain, waar zijn contract afloopt, maar de kans is groter dat hij na dit seizoen naar Real Madrid verkast.

PSG
Lees meer
PSG hoopt Mbappé met aanvoerdersband te verleiden