Champions League

Guardiola noemt duels met Real 'ongelofelijke test' voor City

25 april 2022 16:32 Aangepast: 25 april 2022 17:57

Trainer Pep Guardiola van Manchester City noemt de dubbele ontmoeting met Real Madrid in de halve finale van de Champions League 'een ongelofelijke test' voor zijn ploeg. Hij verwees naar de rijke historie van de Spaanse recordkampioen, die al dertien keer de beste club van Europa was.

Manchester City staat dinsdagavond voor de derde keer in de halve finale van de Champions League. Vorig jaar haalde de regerend kampioen van Engeland voor het eerst de eindstrijd, waarin verloren werd van Chelsea.

Guardiola noemt het 'een eer' om op het hoogste toneel tegen Real te mogen spelen en roept zijn spelers op vooral te genieten van het moment. "Je weet nooit of we op enig moment weer hier staan". De trainer meent dat Real Madrid de betere papieren heeft. "Wij spelen tegen spelers die al vele keren in deze positie zijn geweest. Daarom hebben zij wellicht iets dat wij niet hebben."

Maar uiteindelijk is het elf tegen elf, benadrukt Guardiola. Aan kwaliteit ontbreekt het niet in zijn selectie. Uiteindelijk gaat het erom 'hoe sterk ze mentaal zijn'.

 

 

Manchester City - Real Madrid is dinsdagavond vanaf 20.00 uur LIVE te zien op RTL7

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore