Ga naar de inhoud
Eredivisie

Brobbey schatert het uit: 'Als Ten Hag me maar meeneemt!'

Brobbey en Kudus (rechts) Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

Brian Brobbey was de gevierde man bij Ajax zaterdag. De 20-jarige spits maakt de belangrijke, enige treffer in de uitwedstrijd tegen NEC, waardoor zijn club de voorsprong van vier punten behoudt op achtervolger en nummer twee van de Eredivisie: PSV. De geboren Amsterdammer was door zijn doelpunt in zo'n goede stemming, dat hij na afloop de lachers op zijn hand kreeg met een grapje over zijn trainer Erik ten Hag.

Van de coach van Ajax is inmiddels bekend dat hij na dit seizoen overstapt naar Manchester United.

Brobbey kreeg tijdens de persconferentie na NEC - Ajax niet alleen vragen over zijn belangrijke invalbeurt en goal in Nijmegen, maar ook over de overgang van zijn trainer naar Engeland. De aanvaller reageerde gevat.

"Het is een heel goede stap. Hij verdient het ook echt. Wat hij allemaal gepresteerd heeft bij Ajax... Ik ben heel blij voor hem. Als hij me over twee jaartjes meeneemt...", knipoogde de spits, om vervolgens in een schaterlach uit te barsten.

De Ajacied haastte zich om duidelijk te maken, dat hij dit niet serieus bedoelde. "Nee, grapje, grapje, grapje."

Leipzig

Brobbey is dit seizoen al heel belangrijk voor Ajax geweest, met zijn (slechts) vier goals. Hij maakte er voor zijn blessure twee in de 0-3 uitzege bij FC Utrecht, opende de score voor de Amsterdammers in de topper in Eindhoven tegen PSV (1-2) en scoorde dus vandaag in Nijmegen tegen NEC.

Na dit seizoen meldt de Nederlander zich weer bij Leipzig, de Duitse club waar Ajax hem momenteel van huurt.

'Ten
Lees meer
'Ten Hag krijgt 240 miljoen van United om te bouwen aan nieuw elftal'