Voetbal

FC Twente wint ook van Sparta Rotterdam

22 april 2022 22:09

FC Twente staat in elk geval voor even naast Feyenoord op de gedeelde derde plaats in de Eredivisie. De formatie van trainer Ron Jans achterhaalde de nummer 3 door op eigen veld te winnen van Sparta Rotterdam, 2-0. Feyenoord kan zondag weer uitlopen op FC Twente, als het thuis punten pakt tegen FC Utrecht.

Na ruim 20 minuten kwam de thuisclub op voorsprong. Ricky van Wolfswinkel schoot raak van net buiten het strafschopgebied, bij een aardige aanval waar onder meer Joshua Brenet bij betrokken was. Het was de 15e treffer dit seizoen in de Eredivisie van de spits.

In de openingsfase al was Sparta ontsnapt, bij een ogenschijnlijke handsbal van Adil Auassar. Op advies van de VAR ging scheidsrechter Danny Makkelie nog eens naar de beelden kijken, maar hij besloot niet op zijn eerdere beslissing terug te komen en liet het spel hervatten met een hoekschop.

Na iets minder dan een uur liep FC Twente verder uit. Michel Vlap scoorde beheerst, na fraai te zijn vrijgespeeld door aanvoerder Robin Pröpper. Vlap was kort daarvoor minutenlang behandeld aan een hoofdwond, opgelopen na een botsing.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore