Ga naar de inhoud
Serieuze bedreiging

Bommelding bij huis Manchester United-speler Harry Maguire

Harry Maguire Beeld © Pro Shots / ProSportsImages

Harry Maguire, verdediger van Manchester United, heeft een bommelding ontvangen. De bedreiging is dusdanig serieus genomen door de politie van Cheshire, het district waar de Engels international woont, dat zijn huis is doorzocht.

Dit meldden onder meer Sky Sports en de BBC. Een woordvoerder van Maguire bevestigde het verhaal.

"In de laatste 24 uur heeft Harry een serieuze bedreiging, gericht op zijn familie, ontvangen. Hij heeft deze gerapporteerd aan de politie. Die bekijken de zaak. De veiligheid van zijn gezin staat uiteraard op één. Maguire zal zich verder normaal proberen te richten op de wedstrijd van komend weekend. Hij geeft verder geen commentaar", aldus de woordvoerder, die geciteerd werd bij Sky Sports.

Maguire woont op het bewuste adres samen met zijn verloofde Fern Hawkins. Ze hebben twee kleine kinderen.

Maguire:
Lees meer
Maguire: Manchester United verzwakt door coronapauze van 16 dagen

Bomhond

Een zogenaamde bomhond, een hond die getraind is om explosieven op te sporen, heeft het huis en de tuin van Maguire doorzocht. Het is niet bekend of de hond wat gevonden heeft en wie Maguire heeft bedreigd.

De verdediger ligt de laatste weken onder vuur bij zelfs Manchester United-fans, omdat de speler een mindere vorm vertoont. Bij de Engelse nationale ploeg werd hij uitgefloten door eigen supporters.

Erik ten Hag wordt de nieuwe trainer van Manchester United. Of hij gebruik gaat maken van de verdiensten van de duurste verdediger ter wereld, is nog maar de vraag.

'Ten
Lees meer
'Ten Hag krijgt 240 miljoen van United om te bouwen aan nieuw elftal'