Eredivisie

AZ neemt verdediger De Wit over van PEC Zwolle

19 april 2022 21:36 Aangepast: 20 april 2022 08:45

AZ heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Mees de Wit. De 24-jarige vleugelverdediger komt over van PEC Zwolle. De Wit ondertekende een contract voor vijf jaar in Alkmaar.

De Amsterdammer debuteerde in het betaalde voetbal bij Ajax. De linkervleugelverdediger speelde daarna voor de Portugese club Sporting en voor FC Orihuela in Spanje.

Vorig jaar keerde De Wit bij PEC Zwolle terug op de Nederlandse voetbalvelden. Hij maakte dit seizoen in 23 competitiewedstrijden vier doelpunten voor de ploeg die strijd tegen degradatie uit de Eredivisie. De Wit scoorde in oktober twee keer tijdens het verloren duel met AZ (3-2).

Volgens technisch directeur Max Huiberts van AZ zaten meer clubs achter De Wit aan. "Gedurende de periode van het vastleggen van Mees hebben we gemerkt dat een aantal clubs zich ook heeft gemeld bij zijn management. Maar vanaf dag één heeft hij heel duidelijk aangegeven dat hij voor AZ kiest."

Met De Wit halen de Alkmaarders een mogelijke vervanger van aanvoerder Owen Wijndal binnen. De linksback staat in de belangstelling van andere clubs.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore