Eredivisie

Sparta-trainer Fraser: 'Zes minuten gingen beter dan verwacht'

19 april 2022 19:43 Aangepast: 20 april 2022 08:43

Trainer Henk Fraser is zeer tevreden over de manier waarop Sparta Rotterdam het restant van de gestaakte competitiewedstrijd tegen Vitesse uitspeelde. "Het waren weliswaar maar zes minuten. Maar ik ben aangenaam verrast door de uitvoering van mijn ploeg", zei Fraser bij ESPN.

Sparta moest dinsdag terugkomen naar Arnhem om een 1-0 voorsprong te verdedigen in de wedstrijd die begin maart in de blessuretijd was gestaakt. Fraser had met zijn ploeg uitvoerig getraind op diverse scenario's voor die laatste zes minuten en veertien seconden. "Op de trainingen lieten we de ballen vanuit verschillende hoeken voor het doel brengen. Ook trainden we op een scenario met een speler in plaats van de keeper bij de tegenstander. Maar het is er in de wedstrijd allemaal niet eens van gekomen. Iedereen bij ons was gespannen, maar dat leidde gelukkig niet tot een slechte uitvoering. Op de training ging het aanzienlijk minder."

Verdediger Bart Vriends bekende dat hij moest lachen toen scheidsrechter Bas Nijhuis affloot. "Het was in werkelijkheid nog korter dan ik me had voorgesteld. Als het niet zo spannend en belangrijk voor ons was geweest, had ik hier de lol en de gekte wel van ingezien. Want het is natuurlijk krankzinnig dat we hier met z'n allen zijn uitgerukt om deze poppenkast te verslaan."

Aanvoerder Danilho Doekhi van Vitesse noemde de wedstrijd van zes minuten 'een heel gekke ervaring'. Doekhi: "Je hoopt dat een voorzet goed op een hoofd valt. Helaas mocht het niet zo zijn. Even knipperen en het was al weer voorbij."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore