Opvolger Erik ten Hag

'Trainer Alfred Schreuder topkandidaat bij Ajax'

19 april 2022 15:02 Aangepast: 19 april 2022 16:34
Erik ten Hag en Alfred Schreuder, tijdens hun gezamenlijke periode bij Ajax in 2019 Beeld © Pro Shots / Stanley Gontha

Oude bekende Alfred Schreuder is 'een topkandidaat' om de nieuwe trainer van Ajax te worden. De 49-jarige hoofdcoach van Club Brugge wordt in Amsterdam gezien als de man die de naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag komend seizoen moet opvolgen.

Dit melden De Telegraaf en Voetbal International.

Ajax zou al in België geïnformeerd hebben naar de contractsituatie van Scheuder. Hij zou volgens de goed ingevoerde Nederlandse voetbalmedia voor een gelimiteerde transfersom van 1,5 miljoen euro op te halen zijn in Brugge. Dat betekent dat de Belgische club een bod van Ajax, van precies dat bedrag, niet kan weigeren.

Hetzelfde is er aan de hand rond het vertrek van Ten Hag naar Manchester United. De huidige Ajax-coach is voor een gelimiteerde transfersom van 2 miljoen euro door de Engelse topclub op te pikken. Als dat bedrag op tafel komt, moet de Amsterdamse club dat accepteren en staat niets een overgang meer in de weg.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Ajax hoopt dat Ten Hag blijft, maar houdt rekening met vertrek

Schreuder is een oude bekende in de Johan Cruijff Arena. Hij was in het seizoen 2018/’19, waarin Ajax de halve finale van de Champions League haalde, assistent-trainer van Ten Hag. Spelers als Dusan Tadic, Hakim Ziyech en Frenkie de Jong liepen met hem weg.

Daarna was Schreuder hoofdtrainer van de Duitse middenmoter Hoffenheim en assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona.

Op 3 januari werd hij aangesteld als hoofdcoach van de Belgische topclub Club Brugge.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Trainer Schreuder verliest met Brugge van Gent, Lang krijgt rood

RTL Nieuws sprak in 2019 exclusief met Scheuder over het behaalde succes met Ajax. De coach vertelde toen hoe Ten Hag en hij de manier van spelen en trainen in Amsterdam aanpakten. "Trainen op wedstrijdniveau. Zeker in Nederland kan de intensiteit omhoog. Op het hoogste vlak krijg je geen tijd van de tegenstander, dus waarom niet ook alles op volle snelheid tijdens trainingen doen?"

"Trainen betekent ook: de grens opzoeken en er soms overheen gaan. Als je dan blessures oploopt, so be it. Je moet ontdekken waar het plafond ligt, je hardheid testen. Ook Jürgen Klopp had in het begin bij Liverpool last van blessures. Maar kijk eens waar zijn ploeg nu staat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Alfred Schreuder: 'Ajax kan dit volhouden'

En over de manier waarop Ajax toen vriend en vijand verraste in de Champions League: "Ik kijk er ook met een trots gevoel op terug. Zelfs op vakantie werd ik aangesproken door mensen, over hoe zij het seizoen hadden beleefd. Daarvoor ben ik naar Ajax gegaan; met z’n allen iets moois neerzetten, iets flikken. Iedereen praatte erover. Daar ben ik dankbaar voor."

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore