Voetbal

Ten Hag: Onana ontbreekt vanwege liesblessure in bekerfinale

17 april 2022 18:01

André Onana ontbreekt vanwege een liesblessure bij Ajax in de bekerfinale tegen PSV. Volgens trainer Erik ten Hag is die blessure de reden van de afwezigheid van de doelman.

"Hij heeft klachten aan de lies, dat is bevestigd door onze medische staf", zei Ten Hag bij ESPN. "De rest doet nu niet ter zake. Ik neem aan dat hij er maandag weer is, hij moet toch aan zijn herstel werken. We hebben zeker niet definitief afscheid van hem genomen."

Eerder in de week kwam al naar buiten dat Onana zijn basisplaats zou moeten afstaan aan Maarten Stekelenburg na een reeks tegenvallende optredens en enkele uitspraken over de supporters van Ajax, die slecht vielen bij de aanhang. De 39-jarige Stekelenburg werd in oktober geopereerd aan een lies en zou de rest van het seizoen aan de kant staan. De routinier keert in de bekerfinale echter terug in de ploeg. "Maarten is al weer een week of vier bezig. We hebben alle vertrouwen in hem", zei Ten Hag. "Vorig jaar, toen hij ook zonder ritme erin kwam, pakte hij dat meteen geweldig op."

Ten Hag verkiest Brian Brobbey in de spits boven topschutter Sébastien Haller, omdat hij met de huurling van RB Leipzig meer diepgang denkt te hebben. "Voor Haller was dat geen leuke boodschap, maar hij gaat er professioneel mee om. Je moet dingen doen in belang van het team."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore