Voetbal

Ajax en PSV spelen vermoedelijk eind juli om Johan Cruijff Schaal

15 april 2022 11:05 Aangepast: 15 april 2022 12:42

De winnaar van de KNVB Beker plaatst zich niet alleen voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, maar is ook zeker van een ticket voor de play-offs van de voorronden van de nieuwe editie van de Europa League.

De kans is groot dat Ajax en PSV op 30 juli of 31 juli om winst van de Johan Cruijff Schaal voetballen. Beide clubs lijken als eerste of tweede in de Eredivisie te eindigen. De kampioen plaatst zich voor de groepsfase van de Champions League, de nummer twee mag aan de voorronde van de koningsklasse voor Europese clubteams deelnemen.

Als de bekerwinnaar kampioen of tweede wordt in de Eredivisie, dan mag de nummer drie van de eindklassering aan de play-offs voor een plaats in de groepsfase van de Europa League deelnemen. In dat geval spelen niet de nummers vier tot en met zeven, maar de nummers vijf tot en met acht van de Eredivisie na de reguliere competitie play-offs om Europees voetbal.

Feyenoord is de huidige nummer drie van de Eredivisie, met elf punten minder dan koploper Ajax. PSV heeft een voorsprong van zeven punten op Feyenoord.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore