FA Cup

Klopp verwacht meer van Liverpool in 'tweede' duel tegen City

14 april 2022 17:19 Aangepast: 14 april 2022 17:58

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool verwacht dat zijn spelers zaterdag in de halve finale van de FA Cup een nóg hoger niveau halen tegen Manchester City dan een week eerder. Toen speelden de topclubs uit de Premier League in een enerverend onderling competitieduel gelijk.

"City was echt heel goed vorige week en wij waren niet op ons best," aldus Klopp. "Ik zou dat nu graag andersom zien. We speelden zeker niet slecht bij City, maar over een paar dingen was ik niet helemaal tevreden. Ons spel is zeker voor verbetering vatbaar."

Van Dijk kreeg rust

Beide elftallen plaatsten zich eerder deze week al voor de halve finale van de Champions League. Klopp wijzigde in dat duel met Benfica zijn formatie op maar liefst zeven plekken, waardoor spelers als Virgil van Dijk wat rust konden nemen.

Tegen Manchester City gaat Liverpool weer voluit. Klopp: "De FA Cup betekent heel veel voor ons. Het is lang geleden dat we in de halve finale hebben gestaan. De spelers zullen alles geven, daar ben ik van overtuigd." De Duitser zei nog niet te weten of aanvaller Diogo Jota fit genoeg is om mee te doen. In de Premier League heeft Manchester City één punt voorsprong op Liverpool.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore