Ga naar de inhoud
Champions League

Liverpool na doelpuntenfestijn tegen Benfica naar laatste vier

Beeld © Peter Powell / ANP Foto

Liverpool heeft ten koste van Ajax-beul Benfica de halve finale van de Champions League bereikt. Na de 1-3 overwinning in Lissabon eindigde de return op Anfield in een spectaculaire 3-3.

Afgelopen zondag speelde Liverpool de Premier League-clash tegen Manchester City en komend weekend staat dat topaffiche weer op het menu in de halve finale van de FA Cup.

Trainer Jürgen Klopp gaf daarom zeven basisspelers rust in het treffen met Benfica. Onder anderen Virgil van Dijk begon op de bank, net als Mohamed Salah en Sadio Mané.

Openingstreffer

Na twintig minuten pakte Liverpool de leiding, via Ibrahima Konaté. Hij scoorde in de heenwedstrijd tegen Benfica zijn eerste doelpunt ooit voor Liverpool, in de return maakte hij dus zijn tweede. Oud-speler van Willem II Konstantinos Tsimikas gaf de asist.

Maar de Portugezen kwamen al snel met een antwoord. Darwin Núñez schoot de bal enkele minuten later in het Liverpool-doel. Gelukkig voor de Engelsen was het buitenspel en keurde de scheidsrechter van dienst, de Nederlander Serdar Gözübüyük, het doelpunt af.

Na een halfuur kwam Benfica dan toch op gelijke hoogte. Goncalo Romes wist met een geplaatst schot Liverpool-doelman Alisson te verschalken.

Niet veel later leek Luis Díaz de 2-1 te maken, maar de Spaanse verdediger Alejandro Grimaldo stak daar met een geweldige sliding een stokje voor waardoor de stand gelijk bleef. Beide ploegen hadden nog enkele kansjes in de eerste helft, maar de stand bleef 1-1.

Nederlander
Lees ook
Nederlander Gözübüyük fluit returnwedstrijd Liverpool-Benfica

Tweede helft

In de tweede helft ging Jan Vertonghen gruwelijk in de fout door een bal rechtstreeks in de voeten van Diogo Jota te schuiven, die op zijn beurt met een afgemeten voorzet Roberto Firmino bereikte. De Braziliaan kon simpel raak schieten, waardoor de wedstrijd na een uur al min of meer gespeeld was. 

Na een uur maakte Firmino zijn tweede en Liverpools derde doelpunt van de avond. Een voorzet, opnieuw van Tsimikas, vloog over alles en iedereen heen maar Firmino lette goed genoeg op en schoot de bal knap tegen de touwen.

City
Premier League
City en Liverpool houden titelstrijd spannend na boeiende clash

Twintig minuten voor tijd kwam er toch weer een beetje hoop terug bij de fans van Benfica nadat Roman Yaremchuk de 3-2 had gemaakt.

Tien minuten voor tijd kwamen de Águias toch op gelijke hoogte. Darwin Núñez schoot de 3-3 tegen de touwen en een minuut later ook bijna de 3-4. De sfeer, het geloof en de spanning waren helemaal terug voor de slotfase op Anfield.

Het was uiteindelijk een heerlijke slotfase met kansen over en weer, met zelfs een voorsprong voor Benfica. Maar Gözübüyük keurde de goal af wegens buitenspel.

Het bleef bij 3-3 en Liverpool mag zich gaan opmaken voor de eerste halve finale van de Champions League sinds 2019.

Liverpool gaat het in de halve finale opnemen tegen Villarreal. De winnaar daarvan speelt tegen Manchester City of Real Madrid in de finale van de Champions League in het Stade de France in Parijs.

Samenvatting: B-ploeg Liverpool stuurt Benfica naar huis

07:01