Ga naar de inhoud
Champions League

Manchester City vecht zich via gelijkspel bij Atlético naar halve finale

Beeld © AFP / Pierre-Philippe Marcou

Een matig Manchester City heeft zich ternauwernood voor de halve finales van de Champions League geplaatst. De ploeg van trainer Josep Guardiola speelde met 0-0 gelijk bij een strijdend Atlético Madrid en dat was genoeg na de eerdere 1-0 zege in Engeland. In de halve eindstrijd gaan de Citizens het op 26 of 27 april opnemen tegen Real Madrid.

De vechtmachine van Atlético heeft de reputatie van een inzakkende, verdedigende ploeg, die amper aan aanvallen en doelpunten maken doet. Vorige week in Manchester was dat zeker het geval, maar in eigen stadion bleken de Madrilenen wel degelijk uit een ander vaatje te kunnen tappen.

Atlético probeerde City vroeg onder druk te krijgen en kwam in ieder geval in de buurt van Manchester-keeper Ederson. Zeven dagen geleden nog loste de club van coach Diego Simeone niet eens een schot op het vijandelijke doel.

Kans Gündogan

Gevolg van de andere dadendrang van de Spanjaarden was wel, dat City mogelijkheden in de counter kreeg en van meer ruimte voorin kon genieten.

De eerste grote kans van de wedstrijd, ondanks de betere bedoelingen van Simeone, was daarom toch voor City.

De Duitse middenvelder Ilkay Gündogan raakte de paal en was ook in de rebound net niet op tijd bij de bal om een voorsprong voor de Engelsen op het bord te zetten.

In de tweede helft kwam Atlético nog meer uit de schulp en kon City nog meer proberen te profiteren van de ruimte achter de Spaanse verdediging.

Blessures

De zorgen voor de Engelsen werden groter, toen spelmaker en sterspeler Kevin De Bruyne gewisseld moest worden. De Belg lijkt een blessure opgelopen te hebben en is misschien wel een vraagteken voor de halve finale van de FA Cup zaterdag, tegen rivaal Liverpool.

Kort daarna moest Guardiola ook noodgedwongen Kyle Walker naar de kant halen. De Engels international en rechtsback lijkt een ernstige kwetsuur te hebben.

Atlético kreeg de beste kansen op een doelpunt en even leken de traditionele rollen zelfs omgedraaid. City verdedigde, kwam er niet meer uit en de Spaanse ploeg van Simeone zocht hartstochtelijk de benodigde 1-0.

Opstootje

Helaas voor Atlético en de spanning in de wedstrijd ontspoorde het duel na een smerige trap van Felipe op de benen van Phil Foden. Na een lang opstootje duurde het een tijdje voor de bal weer rolde en dat was in het nadeel van de op dat moment betere Spanjaarden.

Zo plaatst City zich voor het tweede jaar op rij voor de halve finale van de Champions League. Daarin treffen de Citizens deze keer Real Madrid.

Samenvatting: Man City schakelt Atlético uit na vechtwedstrijd

07:25