Ga naar de inhoud
Eredivisie

Feyenoord na valse start alsnog ruim langs Heracles: 1-4

Nelson viert zijn eerste Eredivisiegoal Beeld © Pro Shots / Stefan Koops

Feyenoord stond binnen een minuut al met 1-0 achter in Almelo en leek een zeer lastige middag tegemoet te gaan in de uitwedstrijd tegen Heracles. Maar de Rotterdammers stelden orde op zaken en lieten zich tussen de twee Conference League-ontmoetingen met Slavia Praag in niet verrassen in de Eredivisie: 1-4.

Binnen een minuut lag de bal al achter keeper Ofir Marciano van Feyenoord. Heracles-middenvelder Lucas Schoofs schoot op doel en spits Sinan Bakis verlengde de bal dusdanig van richting met de hak, dat de Israëlische doelman van de Rotterdammers het antwoord schuldig moest blijven: 1-0.

Nelson raak

Feyenoord raakte niet in paniek en kwam in de 21e minuut op 1-1. Orkun Kökçü zette zelf de knappe aanval op en schoot uiteindelijk raak via keeper Koen Bucker, die daar er slecht uit zag.

Het werd 1-2 na een hard schot van Reiss Nelson. Het betekende de eerste treffer van de 22-jarige huurling van Arsenal in de Eredivisie.

Voor rust viel zelfs nog de 1-3, dankzij de geblesseerde Guus Til. De middenvelder kon de goal nog net maken, maar stortte daarna meteen richting het kunstgras. Hij zou in de tweede helft niet terugkeren en is een vraagteken voor de return in de Conference League tegen Slavia Praag van komende donderdag.

Prachtgoal Wålemark

Daarmee was de eindstand nog niet bereikt. Invaller Patrik Wålemark mocht net als Nelson zijn eerste in de Eredivisie maken.

De 20-jarige Zweed hakte fraai binnen, net als Bakis eerder, maar deze uitvoering was zelfs nog een mooier.

Feyenoord blijft daardoor de nummer drie in de Eredivisie, met drie punten meer dan achtervolger FC Twente. Komende donderdag wacht in Tsjechië de return in de Conference League tegen Slavia Praag.