Ga naar de inhoud
Eredivisie

Onana niet bezig met criticasters: 'I don't give a sh*t'

André Onana Beeld © Pro Shots / Jasper Ruhe

Ajax-keeper André Onana zegt zich niets aan te trekken van de kritiek die hij te verduren krijgt. Tijdens de competitiewedstrijd van zijn club tegen Sparta Rotterdam in de Johan Cruijff Arena maakte de doelman een fout en was er gefluit te horen als de man uit Kameroen daarna aan de bal was.

De doelman zag er tegen Sparta (2-1 zege) niet goed uit bij de openingstreffer van Joeri de Kamps. "Voetbal is keuzes maken en dit was een foute. Daar wil ik van leren", reageerde Onana na afloop bij ESPN.

'Zwaar jaar'

Onana kan zijn mindere vorm van de laatste weken wel verklaren. "Soms maak je slechte momenten mee. Dat is een onderdeel van het leven. Er is veel gebeurd en het was een zwaar jaar voor mij. Ik kwam na lange tijd terug en ben allang blij dat ik speel."

"Ik ben dezelfde Onana", beweerde de keeper. Na zijn dopingschorsing kon de Kameroener zijn oude niveau echter nog niet aantikken.

"Maar ik ga dat weer halen. Dit is niet mijn beste vorm, dat klopt. Maar ik heb lang niet gespeeld. Kritiek kan iedereen geven, maar ik luister alleen naar mijn coaches. Het maakt me niet uit wat mensen vinden. Ik weet wat ik voor de club heb gedaan. Ze kunnen naar me zingen, huilen of wat dan ook. Maar I don't give a shit", herhaalde hij tot twee keer toe.

Vertrekkende
Lees meer
Vertrekkende Onana: 'Als ik Amsterdam verlaat, zal ik huilen'