Conference League

PSV wil 'nergens steek laten vallen tegen topteam Premier League'

06 april 2022 21:09 Aangepast: 06 april 2022 22:37

PSV kan zich weinig slordigheden veroorloven tegen Leicester City, denkt trainer Roger Schmidt. Volgens hem is Leicester, donderdag in Engeland de tegenstander in de kwartfinales van de Conference League, 'een topteam uit de Premier League'.

"En die beschouw ik als een van de beste competities ter wereld", aldus Schmidt over de Engelse competitie, waarin Leicester tiende staat.

"De laatste tijd zijn ze wat onfortuinlijk door de nodige blessuregevallen. Daardoor steken ze wellicht ook niet in hun beste vorm. Desalniettemin verwacht ik donderdag een pittige wedstrijd tegen een goede tegenstander."

Schmidt hoopt zich met PSV ten koste van de Engelse landskampioen van 2016 bij de laatste vier te kunnen scharen van het nieuwe Europese clubtoernooi.

"Naar mijn mening kunnen we tactisch gezien een verschil maken. We hebben lering getrokken uit de wedstrijden van de afgelopen weken. We mogen nergens een steek laten vallen, maar we zijn een team dat beschikt over een hoop kwaliteit en zelfvertrouwen."

Lering trekken

Dat zelfvertrouwen leek afgelopen weekend een opdoffer te krijgen. Tegen FC Twente keek PSV al na 25 minuten tegen een 3-0-achterstand aan. Uiteindelijk werd het toch nog 3-3 in Enschede.

"De eerste helft was ondermaats", had Cody Gakpo vanaf de bank gezien. "We willen graag verder op de voet van de tweede helft. De spirit die daar zichtbaar was, moeten we zien vast te houden. We trekken daar onze lering uit en proberen bepaalde situaties in het vervolg te voorkomen."

Gakpo viel tegen Twente na rust in. Nu hoopt hij vanaf de start mee te mogen doen tegen "een zware tegenstander".

"Ze hebben de voorbije jaren de nodige noemenswaardige resultaten geboekt. In deze fase van dit toernooi is iedere tegenstander van een hoog niveau. Ik vertrouw echter op de kracht van ons elftal. We hebben meerdere malen aangetoond een hoog niveau te halen. Dat willen we morgen ook weer laten zien", aldus Gakpo.

De aftrap in Engeland is om 21.00 uur.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore