Eredivisie

Feyenoord neemt pas laat afstand van Willem II: 2-0

02 april 2022 22:51 Aangepast: 02 april 2022 22:52
Luis Sinisterra Beeld © Pro Shots / Kay Int Veen

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen Willem II met 2-0 gewonnen. De Rotterdammers waren beter dan de Tilburgers, maar de ploeg van Arne Slot miste veel kansen. Daarom konden de bezoekers uit Brabant lang geloven in een stunt. Die hoop werd echter in het slot van het duel door invaller Bryan Linssen tenietgedaan.

De bezoekers uit Tilburg beperkten zich in eerste instantie tot verdedigen en trokken een muur op voor het eigen strafschopgebied.

Toch had Feyenoord genoeg kansen om in de eerste helft tot scoren te komen. Cyriel Dessers, Guus Gil, Reiss Nelson, Marcos Senesi, Marcus Pedersen en Luis Sinisterra hadden het vizier echter niet scherp staan.

Wellenreuther

Bij de kans voor Sinisterra moet trouwens een eervolle vermelding van Willem II-doelman Timon Wellenreuther volgen.

De Duitser redde katachtig op de kopstoot van de Colombiaanse aanvaller van Feyenoord, die stiekem het zeker lijkende doelpunt al gevierd zal hebben in zijn hoofd.

Omdat het ook in de tweede helft lang 0-0 bleef, durfde Willem II steeds vaker de verdedigende stellingen te verlaten en de aanval te zoeken.

Dat leverde geen enorme mogelijkheden op, maar wel enkele plaagstootjes. De Tilburgers strijden tegen degradatie en kunnen immers elk punt goed gebruiken.

Sinisterra en Heerkens

De hoop aan Brabantse kant werd in minuut 67 de grond ingeboord. Sinisterra vuurde af op Wellenreuther en deze keer trad de doelman niet kordaat op: 1-0.

Feyenoord zag daarna de bezoekers een grote kans op de gelijkmaker missen, toen een schot van Freek Heerkens werd gekraakt door Gernot Trauner.

Verder kwam de voorsprong niet meer in gevaar voor de Rotterdammers. Sterker nog; in het slot wist invaller Bryan Linssen de score uit te breiden naar 2-0.

Derde plaats

Feyenoord houdt de derde plaats in handen. De voorsprong op nummer vier AZ en nummer vijf FC Twente bedraagt drie punten.

Willem II staat vijftiende, maar heeft twee duels meer gespeeld dan nummer zestien Fortuna Sittard. Nummer zeventien Sparta heeft zelfs drie wedstrijden minder gespeeld.

Fortuna en Sparta komen zondag in actie in de Eredivisie.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore