Ga naar de inhoud
Amerikaanse voetballer

Oud-keepster Hope Solo opgepakt voor rijden onder invloed en kindermishandeling

Hope Solo, de keepster die met de Amerikaanse voetbalploeg in 2015 wereldkampioen werd en twee keer de Olympische Spelen won, zit in problemen. Solo is in dronken toestand aangehouden, terwijl ze met haar auto en met draaiende motor op een parkeerplaats stond. Haar twee kinderen bevonden zich ook in de wagen.

De 40-jarige oud-keepster is volgens mediaberichten inmiddels weer vrijgelaten, maar zal zich op 28 juni voor de rechter moeten verantwoorden voor rijden onder invloed, het beledigen van een politieagent en kindermishandeling.

Alcohollucht

Solo zou volgens een getuige zeker een uur met draaiende motor achter het stuur hebben gezeten, niet in staat om weg te rijden. Een gewaarschuwde politieman bespeurde een alcohollucht, maar Solo weigerde een blaastest. Daarop is ze meegenomen en heeft ze bloed moeten afstaan.

Nooit
Lees ook:
Nooit eerder zoveel bezoekers vrouwenvoetbal: 'Wat mooi dit'

Solo liet via sociale media weten de zaak niet te kunnen toelichten, maar verklaarde wel dat ze thuis is bij haar gezin, dat haar kinderen alles voor haar zijn en dat het verhaal minder ernstig is dan de aanvankelijke aanklacht doet vermoeden.

Solo kwam liefst 202 keer uit voor Team USA.