Ga naar de inhoud
Voetbal

KNVB rekent op 8 procent van kaarten voor WK-duels van Oranje

De KNVB verwacht acht procent van de beschikbare kaarten voor iedere wedstrijd van Oranje op het WK in Qatar over de supporters van het Nederlands elftal te kunnen verdelen.

Oranje komt op 21 november al in de allereerste wedstrijd van de mondiale eindronde in actie tegen Senegal, aanvang 11.00 uur Nederlandse tijd. Daarna volgen groepsduels met Ecuador (25 november) en Qatar (29 november).

Oranje opent het WK op 21 november met een wedstrijd tegen regerend kampioen van Afrika in het Al Thumama Stadium met een capaciteit van 40.000 toeschouwers.

De aftrap van het duel met Ecuador is om 17.00 uur in het Khalifa International Stadium, met zo'n 45.000 zitplaatsen. Qatar is vanaf 16.00 uur de tegenstander in Al Bayt Stadium, met een capaciteit van 60.000 het op een na grootste stadion op het WK.

Dichtbij luchthaven

Het Al Thumama Stadium ligt ten zuiden van Doha, dichtbij de internationale luchthaven Hamad. Het voetbaltheater heeft de vorm van een gahfiya, een traditionele pet die door mannen in het Midden-Oosten wordt gedragen. Na het WK wordt de capaciteit van het stadion gehalveerd naar 20.000.

Het Khalifa International Stadium is het enige WK-stadion dat niet speciaal voor de mondiale eindronde is gebouwd. Het is sinds 1976 wel aan aantal keren gerenoveerd. Liverpool en Flamengo speelden er in 2019 de finale voor de wereldbeker voor clubteams.

Het Al-Bayt-stadion ligt in Al Khor, aan de noordkust van Qatar op ongeveer 35 kilometer afstand van hoofdstad Doha. Het stadion heeft de vorm van een bedoeïenentent. Al Khor is niet aangesloten op het gloednieuwe metronetwerk.

Bron: ANP