Nederlands elftal

Bondscoach Qatar loopt weg als naam Van Gaal valt

01 april 2022 21:06 Aangepast: 01 april 2022 21:43

Bondscoach Félix Sánchez van de nationale voetbalploeg van Qatar hield het na de loting voor het WK bij een korte reactie. "Voor ons was iedere poule heel erg zwaar geweest", zei de Spanjaard. "We gaan ons zo goed als mogelijk voorbereiden, meer kunnen we niet doen."

Gastheer Qatar stuit in de groepsfase van de mondiale eindronde op het Nederlands elftal, Senegal en Ecuador. "Kijk naar onze positie op de wereldranglijst", zei Sánchez. "Dat zegt wel voldoende. Maar dat wil niet zeggen dat we er niet voor gaan. Natuurlijk liggen er kansen."

Nederland is de huidige nummer tien van de wereldranglijst. Senegal, de laatste winnaar van de Afrika Cup, staat 20e. Ecuador bekleedt de 46e positie van de mondiale voetballadder en Qatar de 51e.

Sinds 2017 bij Qatar

Sánchez, geboren in Spanje, heeft het nationale team van Qatar sinds 2017 onder zijn hoede. Hij leidde zijn ploeg in 2019 naar winst van de Asian Cup. Qatar oefende afgelopen dinsdag nog onbeslist tegen Slovenië (0-0) en won zaterdag een vriendschappelijk duel met Bulgarije (2-1).

Sánchez was in 1996 en 1997 jeugdtrainer van FC Barcelona toen Louis van Gaal de hoofdmacht van de Spaanse club onder zijn hoede had. Hij had weinig zin om over de bondscoach van Nederland te praten en vertrok zelfs uit de mixed zone toen de naam van Van Gaal viel.

Van Gaal ontbrak

Veel buitenlandse verslaggevers zochten na de loting vergeefs naar Van Gaal, die vanwege een positieve PCR-test niet naar Qatar mocht vliegen. Dat had waarschijnlijk alles te maken met recente uitspraken van de bondscoach van Oranje, die vorige week verklaarde dat hij het belachelijk vond dat Qatar het WK mocht organiseren.

De bondscoaches van Senegal en Ecuador ontbraken eveneens bij de loting.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore