Ga naar de inhoud
Keuken Kampioen Divisie

Ihattaren bij wedstrijdselectie Jong Ajax, debuut lonkt

Mohamed Ihattaren Beeld © Jeroen Putmans / ANP Foto

Mohamed Ihattaren kan vanavond zijn debuut maken voor Jong Ajax. De middenvelder, die Ajax heeft gehuurd van Juventus met een optie tot koop, behoort tot de wedstrijdselectie van trainer John Heitinga voor het uitduel met NAC Breda.

Sinds zijn overstap naar Ajax twee maanden geleden heeft hij nog geen minuten gemaakt in het eerste of in Jong Ajax.

De droom van Ihattaren om voor Ajax te spelen in de bekerfinale is nu hij bij de selectie zit, nog in leven. Eerder deze maand deelde Ajax-trainer Erik ten Hag nog een sneer uit naar de 20-jarige Ihattaren.

Ten
Eredivisie
Ten Hag over Ihattaren: 'Je moet wel kunnen rennen'

"Hij is fysiek nog niet dusdanig, dat hij al bij de groep kan aansluiten. Dat is zwaar voor zo'n jongen, maar hij komt ergens vandaan. Daar is hij door een bepaalde manier van leven zelf ingekomen’’, zei de oefenmeester tegen ESPN.

Zijspoor

Het voormalig toptalent van PSV wordt gehuurd van Juventus, met een optie tot koop. Bij de Eindhovenaren had de Nederlands-Marokkaanse middenvelder geregeld trammelant met trainer Roger Schmidt en kwam hij na zijn overstap naar Italië op een zijspoor terecht. Hij werd door Juventus verhuurd aan Sampdoria, maar werd daar, naar eigen zeggen, aan zijn lot overgelaten.

Sampdoria
Serie A
Sampdoria overweegt stappen tegen spoorslags vertrokken Ihattaren

Als Ajax alsnog onder de indruk raakt van Ihattaren, kunnen ze hem komende zomer voor twee miljoen euro overnemen van Juventus.