Nederlands elftal

Oranje bij loting WK definitief in pot 2

29 maart 2022 22:46 Aangepast: 29 maart 2022 22:55

Het Nederlands elftal zit vrijdag bij de loting voor het wereldkampioenschap in Qatar in pot 2. Portugal versloeg Noord-Macedonië in de play-offs van de kwalificatie (2-0) en verzekerde zich daardoor van de status van groepshoofd. Oranje, dat zelf in een oefenduel gelijkspeelde tegen Duitsland (1-1), had alleen nog kans gemaakt om in pot 1 terecht te komen als de Portugezen zouden verliezen.

De wereldranglijst van 31 maart bepaalt de indeling van de potten. Gastheer Qatar en de hoogstgeplaatste zeven landen op de mondiale ranking zitten in pot 1. Dat zijn België, Brazilië, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal. Regerend Europees kampioen Italië wist zich niet voor het WK te kwalificeren.

De nummers 8 tot en met 15 op de mondiale ranking vormen pot 2. Nederland staat op dit moment tiende op de wereldranglijst,

De loting, die vrijdag om 18.00 uur Nederlandse tijd begint, start met pot 1 en eindigt met pot 4. Tijdens de loting zijn 29 van de 32 deelnemers aan het WK bekend. Vijf van de acht poules tellen twee Europese ploegen. Teams uit andere werelddelen dan Europa worden tijdens de loting gescheiden.

De openingswedstrijd van het WK is op 21 november, de finale op 18 december.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore