Ga naar de inhoud
WK play-off

WK-droom Zlatan spat uiteen, Polen naar Qatar

Lewandowski juicht na zijn treffer. Beeld © Janek Skarzynski - ANP Foto

Polen heeft zich ten koste van Zweden geplaatst voor het WK in Qatar. In de finale van de play-offs won Polen mede door een benutte strafschop van Robert Lewandowski met 2-0 van Zweden, waardoor de WK-droom van de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic uiteen is gespat.

Ondanks dat de ruststand 0-0 was, maakten beide landen er een vermakelijke wedstrijd van. Er waren kansen over en weer, maar beide ploegen vergaten te scoren.

Op slag van rust viel een deel van het stadionlicht uit, waardoor het duel even stilgelegd moest worden. Maar gelukkig was er een goede elektricien aanwezig; het licht was na enkele minuten weer terug in het hele stadion.

Strafschop

Vlak na rust kreeg Polen een strafschop na een oliedomme overtreding van Zweden. Bayern München-spits Robert Lewandowski wist het buitenkansje koelbloedig te benutten en liet zo het Stadion Slaski ontploffen. Het was alweer interlandtreffer vijfenzeventig voor de topscorer aller tijden van Polen.

Foutje, bedankt

Na zeventig minuten spelen gooide Polen de wedstrijd in het slot. Na een fout van verdediger Marcus Danielson mocht de Poolse middenvelder Piotr Zielinski alleen op het Zweedse doel af. Doelman Robin Olsen bleef op zijn lijn staan, waardoor Zielinski in alle rust kon afronden. 

Met nog een kwartier te spelen kwamen AZ-aanvaller Jesper Karlsson en oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic nog in het veld in de hoop het tij te kunnen keren, maar ook zij konden de voorsprong van Polen niet ongedaan maken. Het bleef 2-0 waardoor Ibrahimovic en de zijnen het WK moeten volgen via hun televisie. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore