Ga naar de inhoud
Eredivisie

'Hiddink krijgt rol als klankbord bij PSV'

Van Nistelrooij en Hiddink werkten eerder ook al samen bij Oranje Beeld © Pro Shots / Erwin Spek

Guus Hiddink gaat terugkeren in een rol bij PSV. De 75-jarige oud-bondscoach zal de nieuwe hoofdtrainer Ruud van Nistelrooij en assistent-coach Fred Rutten gaan ondersteunen als klankbord. Als het goed is, wordt het trio deze week in Eindhoven gepresenteerd.

Dit melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International (VI) maandag.

Van Nistelrooij is momenteel trainer van het tweede elftal van PSV, maar de nieuwe algemeen directeur in de Brabantse Lichtstad - Marcel Brands - wil hem dolgraag aanstellen als hoofdcoach van de hoofdmacht. Na eerdere twijfels, lijkt Van Nistelrooij toch overstag te gaan en de job aan te nemen.

'PSV
Lees meer
'PSV wil Van Nistelrooij & Rutten als nieuw trainersduo'

Naast Fred Rutten zullen ook André Ooijer en Boudewijn Zenden onderdeel gaan uitmaken van de technische staf van Van Nistelrooij. Ooijer en Zenden zijn nu ook al rechterhand van huidig hoofdtrainer Roger Schmidt bij PSV.

Rutten, die eerder als assistent van Hiddink en ook zelf als eindverantwoordelijke in Eindhoven werkte, moet volgens VI nog een akkoord bereiken met de Brabanders. Als dat gelukt is, wordt de nieuwe staf gepresenteerd. Volgens diverse bronnen moet dat deze week gaan gebeuren.

Hiddink krijgt een rol als klankbord, zoals hij dat eerder al was voor de hoofdtrainers Phillip Cocu en Ernest Faber bij PSV. Van Nistelrooij werkte eerrder met Hiddink bij het Nederlands elftal.