Nederlands elftal

Oranje start voorbereiding op Duitsland met invallers en reserves

27 maart 2022 14:11 Aangepast: 27 maart 2022 20:10

Het Nederlands elftal is met veertien spelers begonnen aan de voorbereiding op de oefeninterland van dinsdag tegen Duitsland. Op het trainingsveld in Zeist verschenen zondag de spelers die de avond ervoor in Amsterdam tegen Denemarken (4-2) geen basisspeler waren. De elf basisspelers werkten in de gym een hersteltraining af en bekeken later het tweede deel van de training.

Bondscoach Louis van Gaal maakte aan het begin van de training een praatje met onder anderen middenvelder Marten de Roon. Hij bleef tegen de Denen op de reservebank zitten, net als Hans Hateboer, Tim Krul, Jordy Clasie, Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen, Owen Wijndal, Joël Drommel en Wout Weghorst. Guus Til en Noa Lang vielen buiten de wedstrijdselectie en zaten in de Johan Cruijff Arena op de tribune.

Tyrell Malacia, Donyell Malen en Arnaut Danjuma, de drie invallers van zaterdag, maakten de groep van veertien op de training in Zeist compleet.

Henk Fraser, een van de assistenten van Van Gaal, leidde het eerste deel van de training. De invallers en reserves werkten daarna een fanatiek partijspel af.

Oranje traint maandag weer met de hele groep. Op het eerste kwartier na gebeurt dat achter gesloten deuren. Nederland en Duitsland trappen dinsdag om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore