Nederlands elftal

Van Gaal kiest ook tegen Duitsland voor doelman Flekken

26 maart 2022 23:59 Aangepast: 27 maart 2022 09:50

Mark Flekken staat ook dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Duitsland weer onder de lat bij het Nederlands elftal. De 28-jarige doelman, die zaterdag tegen Denemarken debuteerde, krijgt opnieuw het vertrouwen van bondscoach Louis van Gaal.

"Ik heb begrepen dat hij aan onze eerste tegentreffer wel wat had kunnen doen", zei Van Gaal na de zege van 4-2. Na een hoge voorzet kon Jannik Vestergaard met zijn hoofd scoren. Verder was de bondscoach wel tevreden over Flekken.

"Ik heb vandaag wel meer ballen terug zien gaan op de keeper. Daar ben ik blij mee. Flekken kan dan het spel weer openen waardoor we weer verder kunnen voetballen. Hij heeft dat vertrouwen en hij kan dat. Als hij de bal verplaatst, zijn wij weer ontsnapt uit de druk. En tegen Duitsland laat ik hem bewust weer spelen, omdat hij daar voetbalt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Oranje wint vermakelijk oefenduel met Denemarken: 4-2

Flekken, doelman van SC Freiburg, krijgt deze interlandperiode de kans omdat Justin Bijlow en Jasper Cillessen geblesseerd zijn. Van Gaal weet nog niet hoe de concurrentiestrijd zich precies gaat ontwikkelen. "Bijlow is nu geblesseerd en moet zich straks eerst weer bewijzen en op niveau komen."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore