Nederlands elftal

Virgil van Dijk: 'Systeem heeft tijd nodig'

26 maart 2022 23:09 Aangepast: 26 maart 2022 23:26

Virgil van Dijk was tevreden met het spel én het resultaat van het Nederlands elftal tegen Denemarken (4-2). Aan de andere kant ging nog lang niet alles zoals bondscoach Louis van Gaal dat wil, in het 'nieuwe' spelsysteem. "We zijn het aan het ontwikkelen", zei de verdediger van Liverpool bij de NOS.

"We winnen, dat is het belangrijkste", vervolgde Van Dijk. "Ik denk ook dat we veel hebben geleerd. In de afgelopen dagen is er veel getraind en veel gesproken. In het nieuwe systeem hebben we veel goede momenten gekend. Maar het heeft natuurlijk ook tijd nodig."

'Voorstander van 4-3-3'

Van Dijk denkt soms nog met weemoed aan het 'oude' systeem. "Ik ben voorstander van 4-3-3, maar ik ben niet de bondscoach. De trainer heeft er een sterke mening over en vandaag hebben we ook gezien waarom. De trainer heeft ook gezegd dat het in sommige trainingssessie beter ging dan in de andere. We hebben er zeker vertrouwen in. Alleen in de wedstrijd is het anders dan bij een oefening. Je hebt ook met een tegenstander te maken. We moeten nog wat meer solide worden denk ik."

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore