Nederlands elftal

Oranje speelt in Arena oefenwedstrijd tegen Denemarken

26 maart 2022 03:36 Aangepast: 26 maart 2022 13:38

Het Nederlands elftal speelt zaterdag de eerste interland van het jaar. In aanloop naar het wereldkampioenschap van november in Qatar is Denemarken vanaf 20.45 uur de tegenstander in de Johan Cruijff Arena. Dinsdag volgt een ontmoeting met Duitsland. Beide wedstrijden zijn oefenwedstrijden.

Louis van Gaal implementeerde deze week op de trainingen een nieuw spelsysteem, wat zich volgens de bondscoach het beste laat uitleggen als '1-3-4-1-2'.

Doelman Mark Flekken maakt naar alle waarschijnlijkheid zijn debuut bij Oranje. Verdedigers Jurriën Timber en Jordan Teze en aanvaller Cody Gakpo hebben het trainingskamp met blessures verlaten, zodat de selectie nu nog uit 25 spelers bestaat.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

De laatste truc van Louis van Gaal: 'Dán maken wij kans'

Bij Denemarken maakt Christian Eriksen deel uit van de spelersgroep. De middenvelder kreeg afgelopen zomer tijdens het EK-duel van Denemarken met Finland een hartstilstand.

Denemarken staat negende op de wereldranglijst en Nederland tiende. Nederland heeft nog een kleine kans om 1 april, tijdens de loting voor het WK, groepshoofd te zijn. Van Denemarken en Duitsland moet dan sowieso gewonnen worden.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore