Ga naar de inhoud
Interlandvoetbal

Situatie Eriksen sloeg ook in bij Oranje: 'Veel jongens kennen hem'

Beeld © Pro Shots / Marcel van Dorst

De hartstilstand van Deens international Christian Eriksen heeft een grote impact gehad op de voetbalwereld, en dus ook op het Nederlands elftal. Het deed Frenkie de Jong beseffen hoe fragiel het menselijk lichaam eigenlijk is. ''Het kan iedereen gebeuren, dat is wel even schrikken'', zei De Jong op de persconferentie voor het duel van Oranje tegen Denemarken.

Zijn Oranje-teamgenoot Daley Blind speelt ook met een hartkastje, net als Eriksen. De impact was daarom goed voelbaar bij Oranje. ''We hebben het erover gehad, we waren in shock'', zei Frenkie. ''Er zitten jongens in de selectie die hem persoonlijk kennen, je leeft op zo'n moment heel erg met hem mee."

Van
Nederlands Elftal
Van Gaal tevreden over nieuw systeem: 'Fantastische uitvoering'

Van pot 2 naar pot 1

Zaterdag speelt het Nederlands elftal een vriendschappelijk duel met Denemarken en dinsdag is Duitsland de tegenstander.

Hoewel het oefenpotjes zijn, staat er wel degelijk iets op het spel. Als Nederland beide wedstrijden wint en Portugal verliest de finale van de WK play-offs tegen Noord-Macedonië, dan komt Oranje voor de loting van het WK 2022 in pot 1 in plaats van pot 2.