Voetbal

Antwerp FC raakt vierde sponsor kwijt na aanstelling Overmars

25 maart 2022 12:24 Aangepast: 25 maart 2022 12:38

De Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC is een vierde sponsor kwijtgeraakt na de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. VINCI Energies, dat normaal te zien is op reclameborden en gasten ontvangt in het stadion, trekt zich voor de rest van dit seizoen terug. Over volgend seizoen wordt nog nagedacht.

VINCI Energies zegt respect voor vrouwen heel belangrijk te vinden en wil verder niks zeggen over de sponsordeal. Eerder besloten Select Group, Federale Verzekeringen en Descroes de samenwerking met Antwerp stop te zetten vanwege de komst van Overmars.

Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club. Het leidde tot nogal wat verbaasde reacties. Zo vonden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeerde.

Miniatuurvoorbeeld
Voetbal

Antwerp alsnog door stof vanwege Overmars: 'Cruciale fout gemaakt'

De club maakte donderdag excuses voor de gebrekkige communicatie rond de veelbesproken aanstelling van de Nederlander. "Hoewel we als club een zorgvuldige en weloverwogen beslissing namen, zijn we er niet in geslaagd dat glashelder toe te lichten", aldus Antwerp in een verklaring.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore