Ga naar de inhoud
WK play-offs

Bale reageert op kritiek uit Spanje: 'Het is walgelijk'

Beeld © Pro Shots / ProSportsImages

Dankzij twee doelpunten, waarvan een waanzinnige vrije trap, was Gareth Bale de grote man voor Wales in de met 2-1 gewonnen WK play-off-wedstrijd tegen Oostenrijk. Na het duel reageerde de aanvaller van Real Madrid op kritiek die hij kreeg vanuit Spaanse pers. "Het is walgelijk", zei de Welshman.

De kritiek komt voort uit het feit dat de 32-jarige Bale zich niet fit genoeg vond om mee te spelen in El Clásico tegen FC Barcelona afgelopen weekend, maar wel gelijk mee kon trainen bij Wales in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen Oostenrijk.

In het duel heeft Bale laten zien dat hij voetballen nog niet is verleerd: hij schoot een vrije trap waanzinnig in de kruising.

Man van honderd miljoen

In 2013 was Bale nog de duurste speler ter wereld, maar inmiddels zit zijn carrière op een zijspoor. Vorig jaar werd hij verhuurd aan zijn oude club Tottenham Hotspur, waar de aanvaller wel aan spelen toekwam. Dit kalenderjaar heeft hij welgeteld 77 minuten gespeeld bij Real, over twee wedstrijden.

'Schamen'

Na de wedstrijd verscheen Bale voor de camera van Sky Sports. Daar was hij kort maar krachtig over de kritiek die de Welshman had ontvangen vanuit de Spaanse pers. "Ik hoef eerlijk gezegd geen boodschap over te brengen. Het is een verspilling van mijn tijd. Het is walgelijk en ze moeten zich schamen’’, zei de matchwinner.