Voetbaltransfers

'Ook FC Barcelona aast op Real Madrid-target Mbappé'

25 maart 2022 09:59

Stervoetballer Kylian Mbappé lijkt op weg naar het Spaanse Real Madrid, óf een gloednieuw en peperduur contract bij zijn huidige club Paris Saint-Germain. Maar een nieuwe club heeft zich gemeld in het transfergeweld rond de 23-jarige Franse aanvaller. De aartsrivaal van Real, FC Barcelona, heeft ook wel oren naar de handtekening van Mbappé.

Dit meldt de goed ingevoerde Franse krant L'Équipe.

Mbappé is na dit seizoen transfervrij, omdat hij vooralsnog zijn aflopende contract bij Paris Saint-Germain niet wil verlengen. De aanvaller, dit seizoen al goed voor 26 goals en zeventien assists voor de Franse topclub, kan in Parijs echter enorm veel gaan verdienen, als hij daar voor een nieuwe overeenkomst kiest.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Paris Saint-Germain zal er 'alles' aan doen om Mbappé te behouden

De meest logische stap lijkt echter Madrid. Het is algemeen bekend dat Mbappé vroeger posters van De Koninklijke en haar sterspelers op zijn slaapkamer had hangen, zoals eentje van Cristiano Ronaldo in het maagdelijk wit van Real.

Maar een nieuwe, geïnteresseerde club heeft zich gemeld voor de Franse sterspeler: FC Barcelona. Of de club echt serieus is, of alleen meedoet om de eeuwige rivaal Real te sarren, dat moet de toekomst uitwijzen.

Feit is wel, dat Barcelona minder financiële kracht heeft dan Real. De club hoeft dan wel geen transfersom te betalen voor Mbappé, maar zal wel moete wedijveren met het salaris dat de club uit Madrid kan bieden. En daar kan de schoen wel eens gaan wringen, want Barcelona is door de Spaanse bond aan banden gelegd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Barcelona: geen cent te makken, maar wel spelers pakken

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore