Ga naar de inhoud
Voetbal

Vertonghen scoort op training met 'rabona'

Jan Vertonghen Beeld © Pro Shots / SIPA USA

Jan Vertonghen lijkt wel aan een tweede jeugd begonnen. De 34-jarige verdediger van Benfica en de Belgische nationale ploeg draait weer lekker in de Portugese competitie, schakelde zijn oude club Ajax uit in de Champions League, zit daardoor in de kwartfinale van het lucratieve Europese toernooi en blijkt op de training niet vies van een heus kunststukje.

Vertonghen traint in deze interlandperiode bij Benfica en niet bij de nationale ploeg van België. Dat komt doordat bondscoach Roberto Martínez alleen internationals heeft opgeroepen die minder dan vijftig interlands achter hun naam hebben staan. Vertonghen staat op 136 caps.

Maar dat de linksbenige verdediger nog een aardig balletje kan trappen, dat wist zijn oude club Ajax al sinds de uitschakeling in de Champions League tegen Vertonghens huidige club Benfica.

Hij scoorde op de training van de Portugezen met een 'rabona' een actie, waarbij een speler de bal achter het standbeen in het doel krijgt.

In de comments staan enkele mooie reacties, van onder anderen zijn ploeggenoot bij Benfica Grimaldo en collega-international Dries Mertens.

De Rode Duivels spelen binnenkort oefenwedstrijden tegen Ierland en Burkina Faso. De Belgen hebben zich al geplaatst voor het WK in Qatar eind dit jaar.

Vertonghen: 'Op een andere manier hadden we niet gescoord'

03:04