Ga naar de inhoud
Grensoverschrijdend gedrag

Voetbalclub Antwerp FC raakt sponsors kwijt vanwege aanstelling Overmars

De Belgische voetbalclub Royal Antwerp FC is al twee sponsors kwijt vanwege de aanstelling van Marc Overmars als technisch directeur. Het bedrijf Select Groep, gespecialiseerd in personeelsmanagement, stopt na dit seizoen als partner van Antwerp. Ook havenbedrijf Descroes wenst niet langer in zee te gaan met de Belgische club.

"De keuze om de heer Overmars, die recentelijk werd beschuldigd van herhaaldelijk grensoverschrijdend gedrag en waartegen momenteel nog een onafhankelijk onderzoek loopt in Nederland, nu reeds te benoemen, druist rechtstreeks in tegen de waarden en normen van onze Select Groep", staat in een verklaring van het bedrijf in Belgische media.

"Wij zijn ten zeerste verbaasd over deze beslissing. Als vaste partner en sponsor van RAFC werden wij vooraf niet geraadpleegd noch geïnformeerd."

Komt
Lees ook:
Komt de nieuwe baan van Overmars te snel? 'Weinig respectvol'

Antwerp presenteerde maandag Overmars als technisch directeur, zes weken nadat hij was opgestapt bij Ajax als gevolg van grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke werknemers van de club. Zo kondigde Overmars zijn nieuwe baan aan:

Antwerp FC wil Overmars hebben na wangedrag: 'Normen en waarden matchen'

01:35

Het leidde tot nogal wat verbaasde reacties. Zo vinden enkele prominente Belgische voetbalanalytici dat Overmars veel te snel terugkeert. Een bestuurder van Heylen Vastgoed, een van de belangrijkste sponsoren van Antwerp, sprak openlijk zijn twijfels uit over de komst van Overmars.

Tweede kans

Select Groep was de eerste sponsor van Antwerp die vanwege de aanstelling van de Nederlander stopt. "Wij geloven nochtans oprecht dat elk mens na een bewuste periode van zelfreflectie tot inzicht kan komen en een tweede kans kan verdienen",  meldt Select Groep.

Marc
Lees ook:
Marc Overmars aan de slag bij Antwerp: 'Ik wil die bladzijde omdraaien'

"We betreuren het dan ook ten zeerste dat men tijdens de persconferentie het moment voorbij liet gaan om sereen, behoedzaam en weloverwogen te getuigen van dit proces van zelfreflectie en het verworven inzicht, noch door de directie van RAFC noch door de heer Overmars zelf. Enige zorgvuldigheid in de communicatie of het kies omgaan met de problematiek hebben wij eveneens niet gehoord of gezien."

Communicatie

Een belronde van het Belgische medium Sporza langs meerdere sponsors leverde meer van dat soort reacties op. Bedrijven laken vooral de manier van communiceren van Antwerp, of eigenlijk het gebrek daaraan.

Zo blijkt Hubo 'verbaasd over de aanstelling van Overmars', net als het gegeven dat er 'tot op heden nog helemaal geen communicatie van Antwerp naar de sponsors is geweest'.

Heylen Vastgoed zet de sponsoring voorlopig niet stop, maar heeft 'de bezorgdheden heel nadrukkelijk overgemaakt aan de club'. "Mochten de feiten zich bij Antwerp herhalen, dan zullen we ons standpunt herbekijken. We willen daar ook over waken. We hebben veel vrouwelijke waarnemers en dit ligt ons na aan het hart."

Bij Golden Palace nemen ze afstand van het gedrag van Overmars. "We keuren het af en zitten met onze gedachten bij de slachtoffers. We vertrouwen erop dat Antwerp goeie afspraken heeft gemaakt met Overmars."

Bij Antwerp reageerde men als volgt op deze berichtgeving: "We zijn volop gesprekken aan het voeren met onze sponsors, maar over de inhoud wordt niet gecommuniceerd."

'Moet verder'

Overmars wilde tijdens zijn presentatie weinig kwijt over zijn vertrek bij Ajax. "Dat hoofdstuk wil ik snel achter me laten", zei hij. "Dat wil ik hier doen. Het was een heel spijtig vertrek, maar daar moet je doorheen. Je moet verder. Ik beloof dat wat bij Ajax is gebeurd, hier niet meer zal gebeuren."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS

Bron: RTL Nieuws