Ligue1

Wát een bedragen: de salarissen van Neymar, Messi en Wijnaldum

22 maart 2022 10:51 Aangepast: 22 maart 2022 11:00
Beeld © Pro Shots / Panoramic

Georginio Wijnaldum heeft nog niet zijn sportieve stempel kunnen drukken bij Paris Saint-Germain, maar op het financiële vlak heeft de Nederlander niks te klagen. Uit onderzoek van de Franse krant L'Equipe blijkt dat de middenvelder en Oranje-international in de top tien van best betaalde spelers in Frankrijk staat.

Op de lijst van best betaalde spelers zijn volgens de L'Equipe de eerste veertien plekken voor spelers van Paris Saint-Germain. Neymar (4 miljoen euro per maand), Lionel Messi (3,3 miljoen euro) en Kylian Mbappé (2,2 miljoen euro) zijn de absolute topverdieners.

Miniatuurvoorbeeld
Champions League

Samenvatting: Real schakelt PSG uit na knappe comeback

Wijnaldum is de negende best betaalde speler in Frankrijk. Hij krijgt maandelijks ruim negen ton bijgeschreven op zijn bankrekening.

De eerste speler op de lijst die niet voor PSG uitkomt, staat op plek vijftien: Wissam Ben Yedder van AS Monaco. Ook hij mag niet klagen, de spits krijgt maandelijks ruim zes ton betaald van zijn club.

Wereld van verschil

De kloof tussen PSG en de rest van de Franse competitie is heel groot, zowel sportief als financieel. Het gemiddelde salaris van een PSG-speler is 990.000 euro per maand, terwijl het gemiddelde in de competitie (zonder de cijfers van PSG) op 67.000 euro per maand ligt.

Miniatuurvoorbeeld
Ligue 1

Messi en Neymar uitgejouwd door eigen fans: zelfs gefluit na goals

Ondanks dat de spelers stuk voor stuk megasalarissen ontvangen, is het PSG nog niet gelukt om een Europese prijs te pakken. Van de laatste negen seizoenen zijn de Parijzenaren wel zeven keer kampioen geworden. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore