Ga naar de inhoud
Eredivisie

'PSV wil Van Nistelrooij & Rutten als nieuw trainersduo'

Beeld © Pro Shots

PSV heeft nog steeds de vurige hoop dat Ruud van Nistelrooij vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van het eerste elftal wordt. De onervaren trainer zou dat moeten doen met de ervaren Fred Rutten aan zijn zijde als assistent.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Eerder gaf Van Nistelrooij zelf nog aan niet klaar te zijn voor een rol als hoofdtrainer van het Eindhovense vlaggenschip. "Ik blijf bij mijn traject", zei Van Nistelrooij begin februari. "Dat heb ik ook intern duidelijk aangegeven. Ik ga volgend seizoen niet door naar het eerste van PSV."

De aanstaande algemeen directeur, Marcel Brands, is echter overtuigd van zijn kwaliteiten en wil een poging wagen. 

Ervaren assistent

Fred Rutten heeft naar verluidt wel oren naar een nieuw avontuur bij PSV, ook in de rol van assistent. De 59-jarige oefenmeester was eerder al drie jaar actief als hoofdcoach van de Eindhovenaren en meerdere jaren als assistent. Tevens was hij coach van Schalke 04, FC Twente, Vitesse en Feyenoord. Hij zou de ervaring meebrengen die Van Nistelrooij nog mist. 

Het nieuws rond de trainerspositie komt nadat Roger Schmidt eerder dit seizoen aangaf niet verder te willen als coach van PSV. De Duitser kwam twee jaar geleden naar Eindhoven en nam onder anderen Mario Götze mee.

Tot nu toe won Schmidt alleen de Johan Cruijff Schaal in 2021. Dit seizoen kunnen daar theoretisch nog de KNVB Beker, landstitel en de Conference League aan worden toegevoegd.

PSV
Lees meer:
PSV blijft in spoor Ajax na simpele thuiszege op Fortuna