Ga naar de inhoud
Grensoverschrijdend gedrag

Belgische analisten vinden aanstelling Overmars veel te vroeg

Directeur voetbalzaken Marc Overmars en algemeen directeur Edwin van der Sar op de tribune bij Ajax, in september 2019. Beeld © ANP

Belgische voetbalanalytici zijn van mening dat Marc Overmars 'veel te snel' terugkeert in de voetbalwereld. Zes weken na zijn vertrek bij Ajax wegens grensoverschrijdend gedrag tekende hij een contract als technisch directeur van de Belgische club Antwerp.

"Ik was zeker verrast. Hem bannen is misschien iets te streng. Ik denk dat hij in dit geval wel een tweede kans verdient, maar dit is te snel omwille van zelfinzicht", aldus Sporza-analiste Imke Courtois op de website van haar werkgever.

"Ik denk dat die man wel enkele maanden nodig heeft om aan zichzelf te werken. Hij moet beseffen wat hij gedaan heeft en moet misschien eens luisteren naar de slachtoffers, als die daar open voor staan. Binnen minder dan twee maanden kan je volgens mij niet tot dat inzicht komen."

Komt
Lees meer
Komt de nieuwe baan van Overmars te snel? 'Weinig respectvol'

Sporza

Volgens Sporza heeft de benoeming van Overmars gezorgd voor 'een schokeffect in het Belgische voetbal'. "Als je dat jarenlang hebt gedaan, als dat allemaal klopt, dan heb je toch problemen. Ik had begrepen dat hij aan zichzelf ging werken en ik denk niet dat dat in anderhalve maand voor elkaar is", aldus collega Peter Vandenbempt.

"Dus ik zou in zijn plaats toch een veel langere periode hebben ingelast waarin ik met mezelf en mijn omgeving in het reine zou komen en daarna weer aan de slag gaan. In dat opzicht is dat het meest ongelukkige in deze zaak: de timing, dat het veel te snel is."

Marc
Lees meer
Marc Overmars aan de slag bij Antwerp: 'Ik wil die bladzijde omdraaien'

'Nieuwe klap'

Ook voormalig PSV'er Marc Degryse laat in zijn column in Het Laatste Nieuws blijken dat hij het oneens is met de komst van Overmars. "Je kan wel zeggen dat iedereen een tweede kans verdient, maar Antwerp geeft die slachtoffers zo als het ware wel een nieuwe klap", schrijft Degryse, die van 1996 tot en met 1998 in Eindhoven speelde.

Frank van der Elst had ook al zijn ongenoegen geuit. "Ik kan veel begrijpen maar dit niet. Echt niet", schreef de voormalig international op zijn sociale media.

Dickpic

Overmars vertrok begin februari omdat hij meerdere vrouwelijke collega's bij Ajax grensoverschrijdende berichten had gestuurd. Zo zou hij ook foto's van zijn geslachtsdeel hebben verstuurd naar vrouwen.

Overmars tekende maandag een meerjarig contract bij de ambitieuze nummer 3 van België.

'Marc
Lees meer
'Marc Overmars verdient met nieuwe baan meer dan bij Ajax'
Bron: ANP